Hirveästi olis kaikkea tekemistä, mutta aikaa ei ole. Tai aikaa olis ollut riittävästi vielä pari päivää sitten, mut ei enää. Pitäis tyhjentää tiskikone, siivota, pakata Lappeenrantaan meneviä tavaroita, jotka otan Lappeenrantaan mukaan, kirjottaa kaverille meiliä, nauttia viimeisistä hetkistä kenties pitkään aikaan kotona, ostaa kissalle ruokaa ja blaablaa. Huomenna kaiken pitää olla valmiina. Ja tänään menee taas koko ilta Kiteellä ja mikä paskinta, ehkä aivan turhaan...

Kävin kattomassa Britnin alaston-raskauskuvat ja yllätyin positiivisesti. Ihan nättejä kuvia ja Britnikin oli värjäyttäny tukkansa tummaksi.

Oprah ja Michael Moore ovat hyviä amerikkalaisia. Oprahin keskusteluohjelma on salakavalasti noussut yhdeksi lempitv-ohjelmistani. Ihan sama mikä on aiheena, Oprah ja vieraat tekevät asiasta kiinnostavan. Olen pitänyt Moorea hieman pyhimyksenä, mutta eilen katsoin YleTeemalta (on muuten hyvä kanava) ohjelmaa Michael Mooresta, jossa hän tarttui useisiin amerikkalaisiin epäkohtiin ja puhui niistä yleisön edessä. Ohjelmassa näytettiin, kun Moore kiersi homomiehien kanssa Amerikkaa käyden kaikissa niissä osavaltioissa, joissa homous on yhä laitonta. He törmäsivät mm. ihmisiin, jotka menivät AIDS:in kuolleiden ihmisten hautajaisiin osoittamaan mieltä homoutta vastaan "God still hates fags"-kylttien kanssa. Mooren pisteet nousivat kertaheitolla tuon ohjelman myötä ainakin minun silmissä. Ei ne pisteet matalalla olleet ennenkään, mutta hieman epäileväinen olin häntä kohtaan. "Bowling for Columbine" oli kyllä ajatuksia herättävä dokkari Amerikkalaisten asevimmasta. Fahrenheit 9/11 en ole nähnyt, mutta jos tilaisuus tulee aion senkin katsoa. Samoin se Supersize me-dokkarin ja taannoin maikkarilta tulleen 30 days-sarjan tekijä on myös kukkanen paskatunkiolla. Mikälie hänen nimi nyt olikaan...?

Ei tullut opiskelijoille kaivattua korotusta opintotukeen, eikä edes tulorajojen nostoa. Hienoa hallitus. Kiitti vatusti. Hieman ironista, että juoppo-sosiaalipummit, joilla ei ole pienintäkään aikomusta etsiä itselleen töitä, saavat enemmän tukea kuin opiskelijat. Pultsareilla riittää kyllä rahaa joka päivä viinapulloon, mutta opiskelijat saavat laskea rahansa tarkasti, eivätkä ne sittenkään riitä peruselämiseen. On käytävä töissä tai vanhempien lompakolla tai molempia. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kumpaankaan. Kävin kirjoittamassa opintorahan korotus-adressin, joka lähetetään eduskunnalle nyt syksyllä.

Voi luoja, että on hiki! Satais nyt kunnolla vettä, eikä mitään tihuttelua, että ilma raikastuisi. Ihan tarpeeks ollut jo lämmintä tänä kesänä. Tai viime kesänä, kun se on jo förbi! Nyt tekis terää sekä luonnolle että minulle kunnon puita ravisuttava syysmyrsky.

Nyt pitää mennä laittamaan tukka kuosiin ja sitten lähteä huruuttamaan kohti Kiteetä. Oprah jää tänään näkemättä. Voivoi.